2008 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

paaiškinimas dėl organizacinių dalykų

Iškilus neaiškumams ir klausimams dėl organizavimo, noriu pasakyti dalyką, kuris yra svarbus kai kuriems iš mūsų.

Baltijos forumas "Cit! Muzika...", kurio įkvėpėja, varomasis veiksnys ir svarbiausioji programos dalis buvo grupė Bell Orchestre, buvo organizuotas savanorių tinklo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Tinklas buvo atviras, kiekvienas, norintis dalyvauti, galėjo prisidėti - idėjomis, patarimais, darbu, pinigais, info platinimu, nakvynės organizavimu etc. Kad koncertai ir forumo renginiai įvyktų, stengėsi daugybė žmonių keturiose šalyse (įskaitant Kanadą), neprašydami už tai jokio atlygio. Veiksmą trijose šalyse vienijo ne centrinė valdymo būstinė, muzikos agentūra ar koks nors vienas žmogus, o Bell Orchestre muzika ir idėja - kad šis renginys turi būti žmonių žmonėms, kad jo tikslas turi būti ne komercinė nauda ar pliusas institucijoms, o muzika ir draugystė.

Mūsų idėją palaikė keletas Latvijos, Estijos ir Lietuvos muzikinio pasaulio atstovų -kompozitorių, atlikėjų, organizatorių ir muzikos žurnalistų, priklausančių skirtingiems sluoksniams, kurie paprastai nenori turėti nieko bendra vienas su kitu. Ką bendro gali norėti turėti muzikos akademijos su D.I.Y. kultūros centrais ir underground'o klubais, rimtosios muzikos kompozitoriai su muzikos žurnalistais, tvirtinančiais, kad kompozitoriai yra beviltiški, žmonės iš post-rock leiblo su skautais iš Čekiškės miestelio, klausančiais radikaliai kitokią muziką, indie muzikos propaguotojai su žmonėmis iš komercinio muzikos pasaulio? teritorijos muzikos pasaulyje griežtai sužymėtos, ir gal protinga būtų gauti žemėlapį, kad netyčia nekiltų nesusipratimas.

Bet šiuo atveju tokio žemėlapio neieškota. Šis projektas - tinklinis. "Bell Orchestre" muzika peržengia muzikos žanrų ribas ir yra atvira. Laikantis tos dvasios, buvo nuspręsta palikti organizuojantį tinklą atvirą, gyvą ir augantį, kaip medis arba kaip sniego gniūžtė, kasdien atsirasdavo vis naujų ir naujų žmonių, kurie siūlė savo pagalbą, mes tuo džiaugėmės. Ačiū jiems ir joms už tai!

Vaidas S. iš vienos muzikinės agentūros pasiūlė savo pagalbą išplatinant info. Platindamas info spaudai savo iniciatyva pridėjo prierašą, kad jo kompanija idėjiškai remia šį renginį ir konsultuoja. Už pagalbą asmeniškai Vaidui S. ačiū. Tačiau jokia Lietuvos muzikinė agentūra nėra šio forumo organizatorė nei konsultantė.

Nuoširdžiai atsiprašau visų ir kiekvieno prisidėjusio, kuris jaučiasi nesmagiai atsidūręs tinkle, kurio galo nesimato. IMHO, svarbiausia čia buvo muzika ir žmonių gerumas. to buvo į valias. tai ir yra geriausias dalykas. ačiū dar kartą.

peace :)
audra

Komentarų nėra: