2008 m. vasario 24 d., sekmadienis

Mindaugas Urbaitis

Dar viena gera žinia – kompozitorius Mindaugas Urbaitis parašė, jog dalyvauti forume jam būtų įdomu, ir tai reiškia TAIP, jeigu tik nesutrukdys kiti darbai. Valio! (ir visi “Modus” gerbėjai šią akimirką pašoka nuo kėdžių šaukdami VALIO :) )

Mindaugas Urbaitis yra vienas garsiausių šiuolaikinių lietuvių kompozitorių (be visų kitų kūrinių - ir baletas „Acid City“), anksčiau – radikalus minimalistas, nuo devintojo dešimtmečio - ekologiškiausias muzikos kūrėjas Lietuvoje, savo metodą vadinantis „re-kompozicija“ arba „recycling“ – taip rašoma Muzikos informacijos ir leidybos centro svetainėje.

Kartu su kompozitoriumi Š.Naku veda ekstremalią ir populiarią laidą apie šiuolaikinę muziką „Modus“ Klasikos radijo stotyje.

(viena naujesnių ir mano mėgstamiausių MODUS laidų tema - ar nereikėtų taupyti garsų išteklių (kaip naftos ar vandens) ribojant kompozitorių veiklą :)

(A.Baltėno nuotr., nugvelbta informacijos tikslais iš Muzikos informacijos ir leidybos centro svetainės, jeigu kas nors prieštarauja - praneškite, išimsiu)

Komentarų nėra: