2008 m. balandžio 15 d., antradienis

Apie Forumą plačiau

Forumas „Cit! Muzika..” yra tarptautinis tarpdisciplininis (savi)edukacinis projektas, organizuojamas Baltijos kūrybos tinklo – neformalaus ir atviro būrio savanorių bei nedidelių nevyriausybinių organizacijų ir vietos bendruomenių Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Forumo objektas - muzika kaip kultūros tekstas, kaip garso architektūra, kaip alternatyvi socialinė struktūra (praktinė utopija), kaip galinga visuomeninė jėga, kaip reikšmingas (ar beprasmis, bet ne bevertis, kaip pasakytų vienas iš forumo įkvėpėjų) fenomenas, kuris gali būti aptartas kuriančiųjų, grojančiųjų, klausančiųjų, muzikologų, tinklaraštininkų, fizikų, matematikų, filosofų ir kitų laisvųjų mąstytojų.

Pabrėžti gyvą ryšį tarp akademinės ir populiariosios, klasikinės ir šiuolaikinės, rimtosios ir pramoginės muzikos yra dar vienas iš Forumo tikslų. Forumą įkvėpė ir gyvybiškai svarbia forumo dalimi tapo indie muzikos grupė iš Monrealio (Kanada) Bell Orchestre. Muzikos kritikai kartais jų muziką priskiria postrokui, kartais – postklasikai. Kamerinis rokas, eksperimentinis – kaip bepavadinsi, Bell Orchestre muzika yra savitas reiškinys. Tai bus unikali galimybė pajusti pasaulį novatoriškomis idėjomis pastaraisias metais stulbinantį Kanados muzikinį gyvenimą neiškėlus kojos iš namų.

Kartu su grupe atvyks ir Colin Stetson, kurio ką tik išleistas solinis albumas (saksofonas ir kiti pučiamieji) kritikų abipus Atlanto įvertintas labai palankiai. Muzikantai ne tik koncertuos, bet dalyvaus ir diskusijose.

Forumą planuojama surengti 2008 m. rugsėjį

V 09 12 Talinas (EST)
VI 09 13 Kuldyga (LV)
III 09 17 arba IV 18 Klaipėda (LT)
VI 09 20 Vilnius (LT)

Dalyvavimas forumo pranešimų/diskusių dalyje yra nemokamas ir atviras visiems. Forumo dalyvai nemokamai eis ir į koncertinę dalį.

Tikimės, kad forumu susidomės jaunimas, studijuojantis muziką ir/ar grojantis nepriklausomose grupės arba dar tik ketinantis tai daryti, taip pat kitų specialybių studentai, vyresniųjų klasių mokiniai ir jų mokytojai. Labai lauktume nemuzikinių specialybių studentų, kurie norėtų pristatyti savo darbus apie muziką (jei tokius rašo), taip pat muzikinių tinklaraščių autorių.

Sukurti bendrą Lietuvos, Latvijos ir Estijos kultūrinį projektą, o su juo – ir bendrą kultūrinę erdvę mums taip pat svarbu. Norintys skaityti pranešimus ne Lietuvoje, o Taline arba Kuldigoje, taip pat laukiami.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gal konservatorijoje ir muzikos mokyklose reikia skelbimų palikti? :)

Anonimiškas rašė...

taip taip taip :)